Zapraszam na pyszną warstwową sałatkę z ryżem jaśminowym oraz tuńczykiem z dodatkami. Sałatka jest prosta w przygotowaniu i tania. Idealna na kolację lub na przystawkę. Polecam
Składniki:
1/3 szkl ryżu jaśminowego białego BIO Polskie Młyny
3/4 szkl wody
puszka tuńczyka w sosie własnym
1/3 ogórka zielonego
3 duże rzodkiewki
1 dymka ze szczypiorkiem
3 czubate łyżeczki majonezu
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ryż gotujemy, aż wchłonie wodę i studzimy. Tuńczyka odsączamy z sosu na sitku. Ogórka kroimy w kosteczkę i osuszamy ręcznikiem papierowym. Rzodkiewki kroimy w kosteczkę i również osuszamy. Dymkę ze szczypiorkiem drobno kroimy. Przygotowujemy 3 szklanki i nakładamy po kolei: ryż, tuńczyka, ogórka, rzodkiewki (posypujemy poszczególne warstwy solą i pieprzem). Na górze układamy majonez i posypujemy pokrojoną dymką ze szczypiorkiem.
A Was zapraszam do sklepu internetowego Polskie Młyny. Kupicie tam wiele zestawów produktów potrzebnych w kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów