czwartek, 26 listopada 2020

Racuszki kokosowe

 Zapraszam na pyszne racuszki z nutą kokosa. Są one pyszną propozycją na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Polecam



Składniki:

1 duże jajko

1 szkl mąki orkiszowej tortowej (może być pszenna)

1/2 szkl mleka

1 łyżka cukru trzcinowego

2 łyżki wiórków kokosowych

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

olej/masło klarowane do smażenia

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na racuszki przekładamy do miski i miksujemy na gładką masę. Na patelni rozgrzewamy olej/masło klarowane i nakładamy po łyżce ciasta. Smażymy na małym ogniu z obu stron an złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i podajemy z ulubionymi dodatkami. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów