wtorek, 24 listopada 2020

Torcik naleśnikowy

 Zapraszam na pyszny, słodki tort naleśnikowy. Tort naleśnikowy jest prosty do przygotowania a przy tym pięknie i apetycznie wygląda. Mój tort naleśnikowy zrobiłam na bazie mieszanki do smażenia naleśników orkiszowych od Polskie Młyny. Przełożyłam go kremem twarogowo- kokosowym oraz konfiturą z malin. Wyszło smakowicie. Polecam



Składniki:

opakowanie mieszanki do smażenia naleśników orkiszowych Polskie Młyny

600 ml mleka

1 jajko

3 łyżki oleju do ciasta

oraz: 500 g serka twarogowego

2 łyżki cukru pudru

2 łyżki wiórków kokosowych

słoik konfitury z malin (340 g)

bita śmietana

owoce

Przygotowanie:

Do miski wsypujemy zawartość mieszanki, dodajemy mleko, jajko oraz olej i miksujemy, aż nie będzie grudek. Odstawiamy na 30 minut. Następnie smażymy cienkie naleśniki i odstawiamy je do przestudzenia.

Krem: Serek przekładamy do miski, dodajemy cukier puder oraz wiórki kokosowe i miksujemy do połączenia.

Składamy torcik: na naleśnik nakładamy czubatą łyżkę kremu twarogowego, rozsmarowujemy i nakładamy kolejny naleśnik. Smarujemy go łyżką konfitury malinowej. Układamy po kolei: naleśnik, krem twarogowy, naleśnik, konfitura malinowa. Wierzch torcika smarujemy konfiturą malinową oraz dekorujemy bitą śmietaną. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem układamy na torciku naleśnikowym owoce. 

Przy okazji chciałabym Was zaprosić do sklepu internetowego Polskie Młyny  Możecie tam kupić wiele różnych produktów pomocnych w Waszej kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów