Zapraszam na pyszne gofry bezglutenowe oraz bez cukru na słodko. Słodkości gofrom nadaje banan oraz dodatki jakie sami możemy sobie wybrać. Polecam na słodkie śniadanie lub podwieczorek.
Składniki:
1 banan
3/4 szkl mąki jaglanej
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
2 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka oliwy
Przygotowanie:
Banana obieramy i kroimy w plastry. Wkładamy pokrojonego banana do kielicha blendera i dodajemy do niego jajko, jogurt i oliwę, blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę jaglaną oraz proszek do pieczenia i mieszamy aby nie było grudek. Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy porcje ciasta. Pieczemy gofry na rumiany kolor i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów