czwartek, 22 października 2020

Gofry bananowo-jaglane

 Zapraszam na pyszne gofry bezglutenowe oraz bez cukru na słodko. Słodkości gofrom nadaje banan oraz dodatki jakie sami możemy sobie wybrać. Polecam na słodkie śniadanie lub podwieczorek.



Składniki:

1 banan

3/4 szkl mąki jaglanej

1 jajko

1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu

2 łyżki jogurtu greckiego

1 łyżka oliwy

Przygotowanie:

Banana obieramy i kroimy w plastry. Wkładamy pokrojonego banana do kielicha blendera i dodajemy do niego jajko, jogurt i oliwę, blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę jaglaną oraz proszek do pieczenia i mieszamy aby nie było grudek. Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy porcje ciasta. Pieczemy gofry na rumiany kolor i podajemy z ulubionymi dodatkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów