Zapraszam na pyszną surówkę z kapusty pekińskiej z kiełkami, rzodkiewkami,pomidorkami i papryką. Do surówki przygotowałam pyszny sos na bazie dżemu malinowego i oliwy. Polecam surówkę jako dodatek do obiadu.
Składniki:
350 g kapusty pekińskiej
pęczek rzodkiewek
25 g kiełków rzodkiewek
garść pomidorków koktajlowych
kawałek żółtej papryki
sos: 1 łyżka dżemu malinowego
1 łyżka soku z cytryny
4 łyżki oliwy
1 łyżeczka soli i pieprzu
Przygotowanie:
Warzywa myjemy i osuszamy. Kapustę siekamy i przekładamy do miski. Rzodkiewki kroimy w plasterki a paprykę w paseczki i dodajemy do kapusty. Pomidorki kroimy w cząstki i dodajemy razem z kiełkami do pozostałych składników, mieszamy. Sos: w słoiczku mieszamy ze sobą dżem malinowy, sok z cytryny, oliwę i przyprawy. Polewamy sosem surówkę przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów