Zapraszam na pyszne, delikatne gofry bezglutenowe z gruszką oraz mielonymi orzechami. Goferki wychodzą delikatne w środku i chrupiące na zewnątrz. Idealne na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Polecam
Składniki:
1 gruszka
250 g serka twarogowego
1 jajko
50 g orzechów laskowych bez skórki
2 łyżki oleju
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
2 łyżki cukru pudru
1/2 szkl mąki kukurydzianej
Przygotowanie:
Gruszkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Orzechy mielimy. Do startej gruszki dodajemy serek, jajko, olej oraz dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy zmielone orzechy, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy. Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy porcje ciasta na gofry. Pieczemy na rumiano.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów