niedziela, 13 września 2020

Bezglutenowe gofry gruszkowo-orzechowe

 Zapraszam na pyszne, delikatne gofry bezglutenowe z gruszką oraz mielonymi orzechami. Goferki wychodzą delikatne w środku i chrupiące na zewnątrz. Idealne na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Polecam



Składniki:

1 gruszka

250 g serka twarogowego

1 jajko

50 g orzechów laskowych bez skórki

2 łyżki oleju

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu

2 łyżki cukru pudru

1/2 szkl mąki kukurydzianej

Przygotowanie:

Gruszkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Orzechy mielimy. Do startej gruszki dodajemy serek, jajko, olej oraz dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy zmielone orzechy, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy. Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy porcje ciasta na gofry. Pieczemy na rumiano. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów