sobota, 8 sierpnia 2020

Zielona surówka z młodej kapusty

Zapraszam na pyszną i chrupiącą surówkę z młodej kapusty z ogórkiem gruntowym  oraz dymką. Taka zielona  surówka pasuje jako dodatek do obiadu. Polecam

Składniki:

400 g młodej kapusty

1 ogórek gruntowy

pół pęczka dymki

1 łyżeczka soli, pieprzu

1 łyżka soku z cytryny

3 łyżki oliwy

Przygotowanie:

Ogórek oraz dymkę  myjemy i osuszamy. Kapustę drobno kroimy i przekładamy do miski. Ogórek kroimy w półplasterki a dymkę drobno siekamy, dodajemy do kapusty i mieszamy. Dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny i oliwę oraz mieszamy. Podajemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów