Zapraszam na pyszną sałatkę z kaszą bulgur oraz żółtą fasolką szparagową. Do tego mamy rzodkiewki, ogórki, koperek-to połączenie smaków jest bardzo aromatyczne i smakowite. Polecam
Składniki:
200 g fasolki szparagowej żółtej
50 g kaszy bulgur
pęczek rzodkiewek
2 ogórki gruntowe
2 jajka ugotowane na twardo
garść koperku
1/2 łyżeczki soli i pieprzu
3 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy przez ok. 6 minut. Odcedzamy i studzimy a następnie kroimy w 1 cm kawałki. Kaszę bulgur gotujemy wg instrukcji z opakowania, studzimy. Rzodkiewki, ogórki i koperek myjemy i osuszamy. Rzodkiewki i ogórki kroimy w plasterki a koperek drobno siekamy. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. W misce łączymy ze sobą fasolkę, kaszę, rzodkiewki, ogórki, koperek i jajka, mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz oliwą i mieszamy dokładnie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów