poniedziałek, 17 sierpnia 2020

Sałatka z kaszą bulgur i fasolką szparagową

 Zapraszam na pyszną sałatkę z kaszą bulgur oraz żółtą fasolką szparagową. Do tego mamy rzodkiewki, ogórki, koperek-to połączenie smaków jest bardzo aromatyczne i smakowite. Polecam


Składniki:

200 g fasolki szparagowej żółtej

50 g kaszy bulgur 

pęczek rzodkiewek

2 ogórki gruntowe

2 jajka ugotowane na twardo

garść koperku

1/2 łyżeczki soli i pieprzu

3 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy przez ok. 6 minut. Odcedzamy i studzimy a następnie kroimy w 1 cm kawałki. Kaszę bulgur gotujemy wg instrukcji z opakowania, studzimy. Rzodkiewki, ogórki i koperek myjemy i osuszamy. Rzodkiewki i ogórki kroimy w plasterki a koperek drobno siekamy. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. W misce łączymy ze sobą fasolkę, kaszę, rzodkiewki, ogórki, koperek i jajka, mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz oliwą i mieszamy dokładnie. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów