sobota, 28 marca 2020

Faszerowane jajka

Zapraszam na pyszne jajeczka faszerowane. Przygotowanie tych jajek jest proste i szybkie. Chrupkości dodaje tu  rzodkiewka a pikantności majonez chrzanowy od Majonez Kętrzyński. Polecam


Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
4 rzodkiewki
1 łyżka majonezu chrzanowego Kętrzyński
sól, pieprz, szczypiorek

Przygotowanie:
Jajka obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka i przekładamy do miseczki. Do żółtek dodajemy majonez i rozgniatamy widelcem. Rzodkiewki myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy rzodkiewki do żółtek z majonezem, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Nakładamy farsz do miejsc po żółtkach, posypujemy odrobiną szczypiorku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów