Zapraszam na pyszne wytrawne gofry dyniowe bez glutenu. Gofry swój piękny kolor zawdzięczają puree z dyni oraz dodatkowi kurkumy i curry. Gofry świetnie zastępują tradycyjny chleb w kanapkach. Polecam
Składniki:
1/2 szkl puree z dyni
1/2 szkl mąki bezglutenowej (mixu)
1 jajko
1 łyżka oleju
1 łyżeczka suszonej cebuli
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu
1/2 łyżeczki czosnku, pieprzu, kurkumy i curry
Przygotowanie:
Do miski przekładamy puree z dyni, jajko i olej oraz miksujemy. Następnie dosypujemy mąkę oraz wszystkie przyprawy i ponownie miksujemy. Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy porcję ciasta. Pieczemy gofry na złoty kolor. Podajemy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów