poniedziałek, 7 października 2019

Drobiowe placuszki pieczone

Zapraszam na pyszne, fit placuszki z polędwiczek z piersi kurczaka z dodatkiem czerwonej papryki. Placuszki są idealne na lekki obiad w towarzystwie surówki. Polecam


Składniki:
400 g polędwiczek z kurczaka
pół dużej czerwonej papryki
1 jajko
1 łyżka mąki orkiszowej
1/2 łyżeczki soli, pieprzu i czosnku granulowanego

Przygotowanie:
Polędwiczki kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miski. Następnie drobno kroimy paprykę i dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko oraz dodajemy przyprawy i mąkę, mieszamy. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy łyżką masę na placuszki (robimy odstępy). Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów