niedziela, 6 października 2019

Babeczki jogurtowo-kokosowe (bez glutenu)

Zapraszam na pyszne babeczki bez glutenu. Babeczki wychodzą delikatne, aromatyczne, mięciutkie. W sam raz do kawki lub herbaty. Polecam


Składniki:
100 g masła
100 g jogurtu naturalnego
1 jajko
1 łyżka ksylitolu
1 cukier kokosowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
2 łyżki mąki kokosowej
2 łyżki mąki kukurydzianej

Przygotowanie:
Masło rozpuszczamy i lekko chłodzimy, przelewamy do miski. Do masła dodajemy jogurt i jajko, miksujemy. Następnie wsypujemy suche składniki i ponownie miksujemy. Foremki do babeczek ustawiamy na blaszce. Przekładamy masę do 5 papilotek. Wkładamy blaszkę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów