wtorek, 10 września 2019

Koktajl gruszkowy ze spiruliną

Zapraszam na pyszny i zdrowy koktajl z dodatkiem niebieskiej spiruliny. To właśnie dzięki spirulinie koktajl na taki piękny niebieski kolor. Ja bardzo lubię takie eksperymenty w kuchni a niebieska spirulina to moje ostatnie odkrycie.
Niebieska spirulina (blue majik) to superfood 2018 roku. Jest to rodzaj algi bogatej w witaminy B12, A oraz żelazo, błonnik, potas i kwasy tłuszczowe. Blue majik to również bomba antyoksydantów.


Składniki:
1 duża gruszka
1 szkl maślanki naturalnej
1 łyżka miodu akacjowego od Huzar
1 łyżeczka niebieskiej spiruliny

Przygotowanie:
Gruszkę myjemy, obieramy ze skórki a następnie wyjmujemy gniazdo nasienne. Gruszkę kroimy w kostkę i przekładamy do kielicha blendera. Do gruszki dodajemy miód, niebieską spirulinę oraz wlewamy maślankę. Blendujemy na gładki koktajl. Gotowy koktajl przelewamy do dwóch szklanek i podajemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów