sobota, 7 września 2019

Faszerowane muszle makaronowe

Zapraszam na pyszne muszle makaronowe nadziewane pastą jajeczną z wędliną. Muszle makaronowe mogą być ciekawą przystawką lub smacznym daniem na kolację. Polecam


Składniki:
10 szt muszli makaronowych (kukurydzianych)
2 jajka ugotowane na twardo
40 g chudej wędliny
100 g serka kanapkowego
szczypiorek
sól, pieprz
dekoracja: wędlina, rzodkiewki, szczypiorek

Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu i gotowy odcedzamy. Jajka obieramy ze skorupek i rozgniatamy widelcem w miseczce. Wędlinę drobno kroimy i dodajemy do jajek. Dokładamy również serek, wsypujemy szczypiorek oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotowym farszem napełniamy muszle makaronowe oraz dekorujemy plasterkami rzodkiewek, wędliny oraz szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów