niedziela, 28 lipca 2019

Pasztet cukiniowy z ryżem

Zapraszam na pyszny pasztet warzywny z ryżem. Jest smaczny i prosty w przygotowaniu. Super smakuje na kanapce lub na ciepło z sosem pieczarkowym. Polecam



Składniki:
1 op. (80g) trendy lunch (basmati, fasolka, papryka, curry)
300 g cukinii
1 marchewka
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 jajka
2 łyżki oleju
1/2 szkl kaszy kukurydzianej
1 łyżeczka soli i pieprzu
koperek

Przygotowanie:
Opakowanie trendy lunch gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, studzimy. Marchewkę cebulę i czosnek obieramy, czosnek  przeciskamy przez praskę. Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach i odciskamy z nadmiaru płynu, przekładamy do miski. Do cukinii ścieramy cebulę i marchewkę a potem dodajemy pozostałe składniki oraz trendy lunch. Dokładnie mieszamy. Przekładamy masę do keksówki, wyrównujemy. Wkładamy pasztet do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego

Do zrobienia pasztetu wykorzystałam taką mieszankę:


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów