Zapraszam na pyszne, puszyste i delikatne placuszki z puree z dyni. Doskonale pasują one na śniadanie czy podwieczorek. Pancakes dyniowe będą smakować dzieciom i dorosłym. Polecam
Składniki:
3/4 szkl mleka
1/2 szkl mąki kukurydzianej
1/2 szkl mąki pszennej
1/2 szkl puree z dyni
1 jajko
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka rozpuszczonej margaryny Śniadaniowa Wege
Przygotowanie:
W misce łączymy ze sobą mleko, tłuszcz, jajko i puree z dyni. Następnie dodajemy obie mąki, cukier i proszek do pieczenia. Ciasto dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Rozgrzewamy patelnię i nalewamy po 2 łyżki ciasta na jednego pancakes'a. Smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Podajemy na ciepło. Smacznego
Przepis na 4 porcje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów