piątek, 10 maja 2019

Gofry szpinakowo-jaglane

Zapraszam na pyszne zielone gofry bez glutenu. Zrobione z płatkami jaglanymi są pyszne, sycące i proste w przygotowaniu. Pysznie smakują ze świeżymi owocami. Polecam


Składniki:
1,5 szkl mleka
100 g świeżego szpinaku
1 szkl płatków jaglanych
2 jajka
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
2 łyżki ksylitolu
1/2 szkl mąki kukurydzianej

Przygotowanie:
Szpinak myjemy i blendujemy razem z mlekiem, przelewamy do miski. Do zielonego mleka dosypujemy płatki jaglane, mieszamy i odstawiamy do napęcznienia na ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy. Nagrzewamy gofrownicę i nalewamy porcję ciasta. Pieczemy gofry przez kilka minut. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów