Zapraszam na pyszne gofry. Ciasto przygotowałam z dodatkiem chałwy waniliowej. Gofry wyszły smakowite i lekko chrupiące. Wielbiciele chałwy będą zachwyceni. Polecam
Składniki:
50 g chałwy waniliowej
1 jajko
1 łyżka cukru pudru
1 łyżka oleju
4 łyżki jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl mąki orkiszowej pełnoziarnistej
Przygotowanie:
Chałwę przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Do rozgniecionej chałwy dodajemy jajko i razem mieszamy. Następnie dodajemy jogurt i olej, mieszamy. Do mokrych składników dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia i mąkę-mieszamy dokładnie. Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy porcje ciasta. Pieczemy gofry na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów