wtorek, 13 października 2020

Gofry chałwowe

 Zapraszam na pyszne gofry. Ciasto przygotowałam z dodatkiem chałwy waniliowej. Gofry wyszły smakowite i lekko chrupiące. Wielbiciele chałwy będą zachwyceni. Polecam



Składniki:

50 g chałwy waniliowej

1 jajko

1 łyżka cukru pudru

1 łyżka oleju

4 łyżki jogurtu naturalnego

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 szkl mąki orkiszowej pełnoziarnistej

Przygotowanie:

Chałwę przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Do rozgniecionej chałwy dodajemy jajko i razem mieszamy. Następnie dodajemy jogurt i olej, mieszamy. Do mokrych składników dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia i mąkę-mieszamy dokładnie. Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy porcje ciasta. Pieczemy gofry na złoty kolor.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów