poniedziałek, 21 września 2020

Domowy sos pieczarkowy

 Zapraszam po przepis na pyszny, domowy sos pieczarkowy. Sosik ten pasuje do wielu dań. Polecam



Składniki:

500 g pieczarek

2 cebulki

1 łyżeczka soli i pieprzu

3 łyżki oliwy

3/4 szkl śmietanki 30%

Przygotowanie:

Pieczarki oczyszczamy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Cebule obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy cebulę oraz po chwili dodajemy pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na małym ogniu, aż wyparuje sok z grzybów. Gdy pieczarki będą już miękkie a sok wyparuje wlewamy śmietankę, mieszamy i zagotowujemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów