wtorek, 4 sierpnia 2020

Koperkowy omlet z żółtą fasolką szparagową

Zapraszam po przepis na pyszny omlet śniadaniowy. Omlet zrobiłam z dodatkiem koperku oraz żółtą fasolką szparagową. Wyszło pysznie. Polecam


Składniki:
1 jajko
gałązka koperku
5 strąków fasolki szparagowej żółtej
masło
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy przez ok. 6 minut. Odcedzamy i studzimy. Jajko wbijamy do miseczki, doprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy posiekany koperek i  mieszamy. Na patelni rozgrzewamy  masło, wlewamy jajko i układamy fasolkę. Zmniejszamy ogień i pod przykryciem smażymy, aż wierzch omletu się zetnie. Podajemy. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów