piątek, 3 lipca 2020

Bezglutenowe placki cukiniowo-kukurydziane

Zapraszam na pyszne i delikatne placuszki cukiniowe. Placki są proste do przygotowania oraz sycące i tanie. Przygotowane na mące kukurydzianej mają piękny lekko żółty kolor. Dodatkowo usmażyłam je na zdrowej oliwie Gallo Classico. Polecam


Składniki:
400 g młodej cukinii
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 małe jajka
1/2 szkl mąki kukurydzianej
1 łyżeczka soli i pieprzu
oliwa Gallo Classico do smażenia



Przygotowanie:
Cukinię myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej razem z cebulką i czosnkiem. Odciskamy z nadmiaru soku i przekładamy odciśnięte warzywa do miski. Następnie dodajemy jajka, przyprawy i mąkę, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i nakładamy porcje ciasta. Smażymy na małym ogniu na rumiano z obu stron.
#GalloxDurszlak  #Gallo  #oliwaGallo


Dodaj smaku z Gallo!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów