Składniki:
250 g makaronu (u mnie bavette)
250 g świeżych truskawek
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka miodu wrzosowego od Miody Huzar
2 łyżki jogurtu greckiego
150 ml śmietanki 36%
1 łyżka cukru pudru
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg instrukcji z opakowania. W czasie gotowania się makaronu przygotowujemy sos i dodatki. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i dzielimy na dwie części. Jedną część truskawek blendujemy na sos z sokiem z cytryny, miodem oraz jogurtem. Drugą część truskawek kroimy w cząstki. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy na talerze. Makaron polewamy sosem, nakładamy śmietankę oraz cząstki truskawek, podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów