Zapraszam na smakowite gofry bezglutenowe na słodko. Gofry wychodzą chrupiące na zewnątrz i puszyste oraz delikatne w środku. Gofry posłodziłam miodem lipowym od Miody Huzar dzięki czemu nabrały słodkości oraz lekkiego aromatu miodowego. Gofry polecam na słodkie śniadanie lub podwieczorek.
Składniki:
250 g jogurtu waniliowego
1 jajko
2 łyżki miodu lipowego Huzar
1 łyżka oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
1,5 szkl mąki ryżowej
Przygotowanie:
Do miski wlewamy jogurt, olej, miód oraz wbijamy jajko, miksujemy. Następnie dodajemy mąkę ryżową oraz proszek do pieczenia i miksujemy, aż nie będzie grudek. Gofrownicę rozgrzewamy i nalewamy porcje ciasta oraz pieczemy rumiane gofry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów