niedziela, 10 maja 2020

Wytrawne warzywne cappuccino

Zapraszam na pyszną zupę krem z pora, młodej kapusty oraz liści rzodkiewek. Cappuccino warzywne super smakuje oraz jest proste i szybkie w przygotowaniu. Jest to moja propozycja lekkiej wiosennej zupy-krem. Polecam


Składniki:
1 por (biała część)
400 g młodej kapusty
liście z jednego pęczka rzodkiewek
2 kostki rosołowe drobiowe Vegeta Natur
4 szkl wody
1 łyżka oleju
sól, pieprz do smaku



Przygotowanie:
Por, kapustę i liście rzodkiewek kroimy drobno, przekładamy na durszlak  i przelewamy wodą, odsączamy. W garnku rozgrzewamy olej i przekładamy pokrojone warzywa, przesmażamy a następnie wlewamy wodę oraz wrzucamy kostki rosołowe i gotujemy, aż kapusta będzie miękka. Doprawiamy do smaku i blendujemy. Przelewamy cappuccino do miseczek/filiżanek.  Ja udekorowałam  odrobiną słodkiej śmietanki, oliwy oraz koperkiem i groszkiem ptysiowym.


Przepisy inspirowane naturą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów