poniedziałek, 18 maja 2020

Wiosenna sałatka ze szparagami


Zapraszam na pyszną, wiosenną sałatkę z zielonymi szparagami. Sałatka wyszła kolorowa, chrupiąca i bardzo smaczna. Polecam na lekki obiad lub kolację.


Składniki:
8 zielonych szparagów
250 g mini mozzarelli (125g po odsączeniu)
50 g mixu sałat
1 pomidor
1/3 żółtej papryki
sos:1 łyżeczka Vegety Natur do mozzarelli i pomidorów
1 łyżeczka soku z cytryny
3 łyżki oliwy
sól, pieprz



Przygotowanie:
Szparagi myjemy, odłamujemy końcówki. Wrzucamy szparagi do gotującej się wody i gotujemy przez 3 minuty, następnie szparagi odcedzamy i przelewamy zimną wodą, kroimy na 3 cm kawałki i odkładamy.
Myjemy pozostałe warzywa a mozzarellę odcedzamy z płynu. Pomidor kroimy w cząstki a paprykę w paseczki. Na talerzu układamy sałatę a potem kolejno paprykę, kawałki pomidora, kawałki szparagów oraz mozzarellę. Składniki na sos mieszamy razem i polewamy nim sałatkę tuż przed podaniem.


Przepisy inspirowane naturą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów