Zapraszam na pyszne i aromatyczne śledzie w sosie curry z cebulką dymką. Takie śledzie będą świetną przystawką lub daniem kolacyjnym. Najlepiej smakują z kromką świeżego chleba. Polecam
Składniki:
3 płaty śledziowe z zalewy (bismark)
1 pęczek dymki
200 g śmietany kwaśnej 18%
1 łyżeczka Vegety Natur curry
1/2 łyżeczki soli i pieprzu
Przygotowanie:
Płaty śledziowe przepłukujemy pod wodą i osuszamy. Następnie kroimy w małe kawałki. Dymkę myjemy, cebulkę kroimy w piórka a szczypiorek drobno siekamy. W miseczce łączymy ze sobą śmietanę, vegetę curry oraz sól i pieprz. Układamy w naczyniu na przemian: kawałki śledzia, dymkę, sos curry.
Gotowe śledzie w sosie curry wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów