środa, 1 kwietnia 2020

Sałatka z selerem konserwowym

Zapraszam na smaczną, szybką w przygotowaniu i tanią sałatkę. W mojej sałatce połączyłam seler konserwowy, kukurydzę, korniszony, kiełbasę żywiecką oraz szczypiorek. Do tego przyprawy oraz majonez Kętrzyński i jest super sałatka. Polecam



Składniki:
1 słoik selera konserwowego
1 puszka kukurydzy
150 g kiełbasy żywieckiej
4 spore korniszony
pęczek szczypiorku
4-5 łyżek majonezu Kętrzyńskiego
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu


Przygotowanie:
Seler oraz kukurydzę odsączamy z zalewy na sitku i przekładamy do miski. Kiełbasę oraz korniszony kroimy w kosteczkę a szczypiorek drobno siekamy, przekładamy do pozostałych składników do miski, mieszamy. Następnie dodajemy przyprawy oraz majonez i dokładnie mieszamy.
*seler konserwowy po odsączeniu 170 g
*kukurydza po odsączeniu 285 g


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów