środa, 15 kwietnia 2020

Ryżowo-jogurtowe gofry bez glutenu

Zapraszam na pyszne gofry bezglutenowe na słodko. Gofry wychodzą bardzo delikatne w środku oraz lekko chrupiące na zewnątrz. Polecam na słodkie śniadanie lub podwieczorek.


Składniki:
500 g jogurtu naturalnego
2 jajka
1 łyżka ksylitolu (cukru)
100 ml mleka
1,5 szkl mąki ryżowej
50 ml oleju rzepakowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego

Przygotowanie:
W misce łączymy ze sobą mokre składniki (jogurt, jajka, mleko i olej) a następnie dodajemy suche (ksylitol, mąkę, proszek do pieczenia) i chwilę razem miksujemy do połączenia. Odstawiamy ciasto na 10 minut. Na rozgrzaną gofrownicę nalewamy porcje ciasta i pieczemy rumiane gofry.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów