Zapraszam na pyszne, delikatne i chrupiące gofry z twarożkiem sernikowym. Takie gofry są sycące, tanie oraz proste w przygotowaniu. Gofry sernikowe będą idealne na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Polecam
Składniki:
300 g twarożku sernikowego
2 jajka
1 cukier waniliowy
3 łyżki oliwy
3/4 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Do miski przekładamy twarożek sernikowy oraz wbijamy jajka i wlewamy oliwę, mieszamy razem. Następnie wsypujemy cukier waniliowy, mąkę oraz proszek do pieczenia, ponownie mieszamy (masa będzie dość gęsta). Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy porcje ciasta. Pieczemy gofry na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów