Składniki:
2 szkl mleka
3/4 szkl płatków owsianych
1 łyżeczka pasty waniliowej
2 łyżki ksylitolu (cukru)
1 żółtko jaja
1 łyżka masła
1 łyżka mąki ziemniaczanej
oraz: jogurt naturalny, borówki
Przygotowanie:
Szklankę mleka wlewamy do garnka o grubym dnie, dodajemy pastę waniliową, masło, ksylitol i płatki owsiane. Gotujemy na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. W pozostałym mleku rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną i żółtko. Przelewamy do gotujących się płatków i mieszamy. Całość zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Blendujemy budyń owsiany i wkładamy do pucharków. Gdy ostygnie nakładamy po łyżce jogurtu naturalnego i dodajemy owoce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów