środa, 26 lutego 2020

Gofry owsiano-kukurydziane

Zapraszam na pyszne i chrupiące gofry. Ich bazą są płatki owsiane-dzięki temu gofry są sycące,  dodadzą energii na cały dzień. Najlepiej smakują w towarzystwie owoców. Polecam na słodkie śniadanie lub podwieczorek.


Składniki:
1/2 szkl płatków owsianych
1/2 szkl mleka
1 jajko
1 łyżka cukru waniliowego
1 łyżka oleju
1/2 szkl mąki kukurydzianej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:
Płatki owsiane zalewamy mlekiem i odstawiamy na ok. 15 minut aby napęczniały. Gdy płatki owsiane wchłoną mleko, dodajemy jajko, olej, cukier waniliowy, mąkę kukurydzianą oraz proszek do pieczenia i mieszamy dokładnie. Rozgrzewamy gofrownicę i pieczemy na niej rumiane gofry.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów