Zapraszam na pyszny deser z dodatkiem niebieskiej spiruliny, której zawdzięcza swój kolor. Taki deser kusi swoim wyglądem i super smakuje. Polecam
Składniki:
230 g jogurtu greckiego
puszka mleczka kokosowego (biała część)
1 łyżka niebieskiej spiruliny
2 łyżki miodu
2 łyżki chia
bita śmietana
owoce
Przygotowanie:
Do miski przekładamy stałą część mleczka kokosowego, jogurt, miód, spirulinę i miksujemy do połączenia się składników. Na koniec wsypujemy chia i mieszamy delikatnie. Masę dzielimy na 4 części i przekładamy do 4 pucharków. Wstawiamy do lodówki na min. 30 minut. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i owocami.
Przepis na 4 porcje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów