czwartek, 7 listopada 2019

Wytrawne gofry cukiniowo-orzechowe

Zapraszam na pyszne gofry bezglutenowe. Przygotowane z cukinii oraz sera tofu są sycące oraz delikatne. Dzięki dodatkowi mąki orzechowej nabierają jesiennego aromatu. Można zjeść je zamiast zwykłego chleba lub w towarzystwie sosu grzybowego na nieco oryginalny obiad.Polecam


Składniki:
250 g cukinii
90 g sera tofu (może być zwykły twaróg)
2 jajka
1 płaska łyżeczka soli i pieprzu
1 łyżka oleju/oliwy
2 łyżki mąki z orzechów arachidowych
2 łyżki mąki kukurydzianej

Przygotowanie:
Cukinię ścieramy na tarce, odciskamy i przekładamy do miski. Dodajemy pokruszone tofu, jajka, przyprawy, olej oraz obie mąki. Mieszamy dokładnie. Nagrzewamy gofrownicę i nakładamy porcję ciasta. Pieczemy gofry na złoty kolor. Smacznego
Przepis na 3 porcje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów