czwartek, 14 listopada 2019

Pasta do pieczywa z awokado

Zapraszam na smakowitą i aromatyczną pastę do pieczywa. W mojej paście połączyłam zdrowe awokado z papryką czerwoną i rzodkiewkami. Wyszło smacznie i aromatycznie. Polecam


Składniki:
1 spore dojrzałe awokado
1/4 czerwonej papryki
5 rzodkiewek
1 łyżka pokrojonego szczypiorku
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz, suszony czosnek (do smaku)

Przygotowanie:
Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę a miąższ wyciągamy delikatnie ze skórki i przekładamy do miseczki. Od razu dodajemy sok z cytryny i rozgniatamy widelcem. Paprykę i rzodkiewki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pasty. Na koniec wsypujemy szczypiorek i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i suszonym czosnkiem, mieszamy. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów