Składniki:
1 płat ciasta francuskiego
1 parówka z szynki
pół czerwonej papryki
100 g cukinii
50 g żółtego sera
2 łyżki ketchupu/koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Z ciasta francuskiego wycinamy 8 kółek (możemy również pokroić w kwadraty). Parówkę kroimy w plasterki, paprykę w paseczki a ser w drobną kosteczkę. Cukinię kroimy w cieniutkie plasterki. Każdy krążek ciasta smarujemy odrobiną ketchupu, układamy po plasterku cukinii, kilka paseczków papryki i kilka plasterków parówki. Posypujemy odrobiną soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Posypujemy żółtym serem. Delikatnie układamy pizzerinki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni.
pomysłowa kolacja:)
OdpowiedzUsuńdziękuje
OdpowiedzUsuń