środa, 4 września 2019

Hummus z dynią i kurkumą

Zapraszam na pyszny hummus z puree z dyni oraz dodatkiem kurkumy. Hummus to smakowita pasta to pieczywa czy dodatek do warzyw. Już niedługo zacznie się sezon na dynię-zapisujcie sobie przepis. Polecam



Składniki:
1/2 szkl suchej cieciorka+woda
2 łyżki tahini
4 łyżki wody
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki puree z dyni
1/2 łyżeczki kurkumy, soli, pieprzu i czosnku suszonego

Przygotowanie:
Cieciorkę moczymy w wodzie przez 12 godzin. Następnie zmieniamy wodę i gotujemy cieciorkę do miękkości. Gotową cieciorkę odlewamy, studzimy i przekładamy do wysokiego naczynia. Następnie dokładamy pozostałe składniki i blendujemy na gładką pastę. Gotowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów