Składniki:
100 g makaronu czekoladowego mini (suchego) Lubella
150 g serka twarogowego
50 ml śmietanki 30%
3 łyżki cukru pudru
1 jabłko
1 gruszka
1 łyżka soku z cytryny
szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i studzimy. Jabłko oraz gruszkę obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Następnie owoce kroimy w kostkę i polewamy sokiem z cytryny, mieszamy. Przekładamy owoce na patelnię i dodajemy cynamon oraz posypujemy łyżką cukru i przesmażamy, aż zmiękną, studzimy. Do miski przekładamy serek, wlewamy śmietankę i wsypujemy cukier i miksujemy. Makaron przekładamy do 4 pucharków. Na makaron przekładamy serek oraz owoce. Smacznego
Przepis na 4 porcje.
ale pycha:)
OdpowiedzUsuńdziękuje
OdpowiedzUsuń