Składniki:
1 szkl ugotowanego ryżu
4 średnie korniszony
2 ugotowane udka z kaczki (z rosołu)
1 średni por (biała część)
1 mała puszka kukurydzy
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
Przygotowanie:
Por myjemy, kroimy cienko, przekładamy na cedzak i przelewamy gorącą wodą (nie będzie wtedy taki twardy). odstawiamy aby ostygnął. Obieramy udka z kaczki z mięsa i drobno je kroimy, przekładamy do miseczki. Korniszony kroimy w kosteczkę, osuszamy ręcznikiem papierowym i dokładamy do mięsa. Do miski dodajemy także ryż oraz por i odsączoną kukurydzę, mieszamy. Na koniec dodajemy jogurt, majonez oraz doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Smacznego
Przepis na 3 porcje
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów