sobota, 17 sierpnia 2019

Sałatka ryżowa z porem

Zapraszam na smaczną, tanią i sycącą sałatkę ryżową z porem, kukurydzą i mięsem z udek kaczki. Sałatka jest prosta w przygotowaniu. Idealna na kolację lub do pracy. Polecam


Składniki:
1 szkl ugotowanego ryżu
4 średnie korniszony
2 ugotowane udka z kaczki (z rosołu)
1 średni por (biała część)
1 mała puszka kukurydzy
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
sól, pieprz

Przygotowanie:
Por myjemy, kroimy cienko, przekładamy na cedzak i przelewamy gorącą wodą (nie będzie wtedy taki twardy). odstawiamy aby ostygnął. Obieramy udka z kaczki z mięsa i drobno je kroimy, przekładamy do miseczki. Korniszony kroimy w kosteczkę, osuszamy ręcznikiem papierowym i dokładamy do mięsa. Do miski dodajemy także ryż oraz por i odsączoną kukurydzę, mieszamy. Na koniec dodajemy jogurt, majonez oraz doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Smacznego
Przepis na 3 porcje

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów