piątek, 16 sierpnia 2019

Hummus z dodatkiem szpinaku i herbaty matcha

Zapraszam na smakowitą pastę do pieczywa i nie tylko. Tradycyjny hummus z dodatkiem szpinaku oraz herbaty matcha smakuje wyśmienicie. Polecam


Składniki:
1/2 szkl suchej cieciorki +woda
garść szpinaku
1/2 łyżeczki herbaty matcha
4 łyżki wody gazowanej
4 łyżki tahini
1 łyżka soku z cytryny
1 ząbek czosnku
sól, pieprz

Przygotowanie:
Cieciorkę zalewamy wodą i odstawiamy na 12 godzin. Potem gotujemy ciecierzycę w świeżej wodzie przez ok. 1 godz i 30 minut. Odlewamy i studzimy. Następnie przekładamy wszystkie składniki do kielicha blendera i blendujemy. Nasz  hummus z dodatkiem szpinaku i matcha jest gotowy. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów