sobota, 13 lipca 2019

Koktajl truskawkowo-orzechowy

Witajcie. Sezon na truskawki już się kończy, zachęcam więc do przygotowania tego pysznego koktajlu z truskawkami, maślanką, masłem orzechowym i miodem akacjowym Miody Huzar. To połączenie smaków jest cudowne. Polecam


Składniki:
250 g truskawek
1/2 szkl maślanki
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżeczka miodu akacjowego od Miody Huzar

Przygotowanie:
Truskawki myjemy i usuwamy szypułki  a potem wkładamy do kielicha blendera. Dodajemy maślankę, masło orzechowe oraz miód. Blendujemy na gładki koktajl, przelewamy do szklanek i podajemy po przygotowaniu.

Przepis na 2 porcje.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów