poniedziałek, 24 czerwca 2019

Kokosowy krem z cieciorki

Zapraszam na  pyszny, zdrowy i aromatyczny krem kokosowy z cieciorki. Krem posłodziłam pysznym syropem z agawy od Miody Huzar.  Idealny do wyjadania ze słoiczka, gofrów, naleśników, ciast czy na słodką kanapkę.


Składniki:
1/2 szkl suchej cieciorki +woda
1 łyżka oleju kokosowego
2 łyżki wiórków kokosowych
4 łyżki syropu z agawy Miody Huzar
50 ml mleka kokosowego
2 łyżki miąższu kokosowego

Przygotowanie:
Cieciorkę namaczamy w wodzie przez 12 godzin (najlepiej na noc), zmieniamy wodę i gotujemy cieciorkę do miękkości przez ok. 1 godz 30 minut. Odcedzamy i studzimy. Przekładamy cieciorkę do blendera, dokładamy pozostałe składniki i blendujemy na gładka masę. Gotowe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów