niedziela, 5 maja 2019

Placuszki jaglane

Zapraszam na pyszne i bezglutenowe placuszki z kaszy jaglanej. Zobaczyłam w internecie przepis na naleśniki jaglane i były one inspiracją dla moich placuszków. Polecam


Składniki:
100 g kaszy jaglanej
1 szkl mleka
2 jajka
3 łyżki mąki ryżowej
2 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
opcjonalnie jakieś słodzidło

Przygotowanie:
Kaszę jaglaną gotujemy przez 15 minut w wodzie, odstawiamy do wystudzenia. Następnie przekładamy zimną kaszę do kielicha blendera i dodajemy mleko, blendujemy. Następnie dodajemy jajka, olej, proszek do pieczenia i mąkę oraz miksujemy. Smażymy małe placuszki na rozgrzanej patelni. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów