Składniki:
200 g makaronu razowego orkiszowego od Biobabalscy
1 brokuł
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
1 szkl słodkiej śmietanki 12%
100 g sera mozzarella tartego
sól, pieprz
Przygotowanie:
Brokuł dzielimy na różyczki gotujemy przez 2 minuty w osolonej wodzie, przelewamy zimną wodą i odcedzamy.
Makaron przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu, odcedzamy. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy drobno.
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebule i czosnek oraz szklimy. Dodajemy śmietankę oraz mozzarellę. Na małym ogniu mieszamy, aż ser się rozpuści. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Potem dodajemy ugotowany brokuł i mieszamy razem z sosem. Zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Na talerz przekładamy makaron i polewamy sosem. Podajemy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów