środa, 24 kwietnia 2019

Sos dyniowy z nutą pomidorową do makaronu

Zapraszam na pyszny sos mięsno-warzywny do makaronu. Szybki i prosty w przygotowaniu sos dyniowy z dodatkiem koncentratu pomidorowego Pudliszki smakuje wybornie. Polecam na obiad.


Składniki:
250 g mięsa mielonego z indyka
200 g sosu słodko-kwaśnego
200 g puree z dyni
1 ząbek czosnku
1 cebula
1 łyżka oleju/oliwy
1 łyżka koncentratu pomidorowego Pudliszki
1/2 łyżeczki soli, pieprzu czarnego, pieprzu ziołowego, ziół prowansalskich, papryki słodkiej wędzonej
oraz makaron

Przygotowanie:
Czosnek i cebulę obieramy z łusek i drobno kroimy a następnie przesmażamy na  rozgrzanym oleju. Po chwili dodajemy mięso mielonego i smażymy razem, aż mięso zmieni kolor. Potem dodajemy sos słodko-kwaśny i puree z dyni. Smażymy razem przez około 10 minut. Następnie dodajemy przyprawy oraz koncentrat pomidorowy i chwilę razem smażymy. Zdejmujemy z ognia i podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem.





Koncentrat pomidorowy Pudliszki do wielu dań

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów