Składniki:
250 g mięsa mielonego z indyka
200 g sosu słodko-kwaśnego
200 g puree z dyni
1 ząbek czosnku
1 cebula
1 łyżka oleju/oliwy
1 łyżka koncentratu pomidorowego Pudliszki
1/2 łyżeczki soli, pieprzu czarnego, pieprzu ziołowego, ziół prowansalskich, papryki słodkiej wędzonej
oraz makaron
Przygotowanie:
Czosnek i cebulę obieramy z łusek i drobno kroimy a następnie przesmażamy na rozgrzanym oleju. Po chwili dodajemy mięso mielonego i smażymy razem, aż mięso zmieni kolor. Potem dodajemy sos słodko-kwaśny i puree z dyni. Smażymy razem przez około 10 minut. Następnie dodajemy przyprawy oraz koncentrat pomidorowy i chwilę razem smażymy. Zdejmujemy z ognia i podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów