sobota, 20 kwietnia 2019

Pasta jajeczna z pieczoną rybą

Zapraszam na pastę jajeczną z dodatkiem pieczonej ryby (u mnie pieczona makrela). Pasta z rybką jest smaczna, sycąca i prosta w przygotowaniu. Super smakuje bułeczką na śniadanie. Polecam


Składniki:
70 g mięsa z pieczonej makreli (bez skóry i ości)
3 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki majonezu
szczypiorek
sól, pieprz, kurkuma

Przygotowanie:
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę, przekładamy do miseczki. Szczypiorek drobno siekamy. Do jajek dokładamy mięso z makreli i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy szczypiorek, majonez, szczyptę kurkumy oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów