czwartek, 18 kwietnia 2019

Racuszki budyniowe

Zapraszam na pyszne racuszki budyniowe na słodko. Posłodzone cukrem kokosowym oraz zrobione na mące z płaskurki od Biobabalscy smakują wspaniale. Racuszki są idealne na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Polecam


Składniki:
220 g jogurtu naturalnego greckiego
1 jajko
1 szkl mąki z płaskurki od Biobabalscy
1 budyń śmietankowy w proszku
2 łyżki cukru kokosowego
1 łyżeczka suszonych drożdży
olej do smażenia

Przygotowanie:
Do miski wlewamy jogurt, jajko oraz dodajemy mąkę, budyń, cukier oraz suszone drożdże. Miksujemy dokładnie. Ciasto na racuszki odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 30 minut pod przykryciem. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy małe racuszki na małym ogniu. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów