niedziela, 26 lipca 2020

Bo(m)bowa pasta do pieczywa

Zapraszam na aromatyczną pastę do pieczywa z bobu oraz piersi kurczaka. Pasta wyszła niezwykle smakowita i delikatna. Dodatek świeżej kolendry nadał paście nieco orientalnego smaku. Polecam


Składniki:
250 g piersi z kurczaka
100 g świeżego bobu
garść świeżej kolendry
łyżka masła
1/2 szkl bulionu
sól, pieprz

Przygotowanie:
Bób gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, studzimy i obieramy. Pierś z kurczaka opłukujemy, osuszamy i nacieramy solą oraz pieprzem. Mięso gotujemy w wodzie do miękkości i studzimy. Następnie pierś z kurczaka drobno kroimy i przekładamy do kielicha blendera. Do pokrojonego mięsa dodajemy ugotowany bób, posiekaną kolendrę, masło oraz wlewamy bulion. Blendujemy na gładką pastę. Doprawiamy do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów