Zapraszam na pyszną i lekką zupę z sałaty masłowej. Zupa z sałaty to smaczny i szybki w przygotowaniu obiad. Podsmażenie na oliwie Gallo Classico warzyw wydobyło ich smak. Zupa ma lekko zielony kolor i jest delikatna w smaku, dlatego podałam ją z pikantnymi kiełkami rzodkiewek oraz groszkiem ptysiowym. Polecam
Składniki:
1 sałata masłowa
200 g młodych ziemniaków
1 ząbek czosnku
1 cebulka
1 łyżka oliwy Gallo Classico
500 ml bulionu
sól, pieprz
oraz do podania: kiełki rzodkiewek, oliwa Gallo Classico, groszek ptysiowy
Przygotowanie:
Sałatę i ziemniaki myjemy. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Do garnka wlewamy oliwę i wkładamy czosnek, cebulę i ziemniaki. Podsmażamy na oliwie warzywa przez chwilę a następnie zalewamy je bulionem i gotujemy na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Następnie dodajemy do zupy liście sałaty i chwilę razem gotujemy. Doprawiamy do smaku. Blendujemy zupę na krem i nalewamy na talerze. Na górze układamy kiełki, groszek ptysiowy oraz polewamy odrobiną oliwy. Podajemy
#GalloxDurszlak #Gallo #oliwaGallo
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów