poniedziałek, 25 maja 2020

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką

Zapraszam na pyszną i chrupiącą surówkę z młodej kapusty z rzodkiewkami oraz marchewką. Taka wiosenna surówka pasuje jako dodatek do obiadu. Polecam



Składniki:
450 g młodej kapusty
pęczek rzodkiewek
marchewka
1 łyżeczka soli, pieprzu
1 łyżeczka soku z cytryny
4 łyżki oleju rydzowego

Przygotowanie:
Marchewkę oraz rzodkiewkę myjemy i osuszamy. Kapustę drobno kroimy i przekładamy do miski. Marchewkę obieramy i ścieramy razem z rzodkiewkami na tarce o dużych oczkach,dodajemy do kapusty i mieszamy. Dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny i olej oraz mieszamy. Podajemy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów