Składniki:
4 ćwiartki z kurczaka
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
Przygotowanie:
Mięso opłukujemy i osuszamy. W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie przyprawy. Mieszanką przypraw posypujemy i nacieramy ćwiartki z kurczaka. Wkładamy mięso do rękawa do pieczenia, zawiązujemy i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie przekładamy rękaw z mięsem do blaszki i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach w rękawie a następnie rozcinamy go i pieczemy kolejne 40 minut. Smacznego
(z wytopionego tłuszczyku można zrobić aromatyczny sos)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów